ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Szakmai rendezvény Nagygéresen

"Az ipari kenderre épülő helyi gazdaságfejlesztési programjának lehetőségei “ címmel szakmai rendezvényt tartottak Nagygéresen

  • 2023. 11. 27.

A FUTURE IN HEMP - PROD (SKHU/1802/3.1/020) projekt keretében Nagygéres Község Polgármesteri Hivatala "Az ipari kenderre épülő helyi gazdaságfejlesztési programjának lehetőségei “ címmel szakmai rendezvényt tartott 2023 novemberében.

A rendezvényt természetesen Pál Zoltán Polgármester Úr nyitotta meg, majd közvetlenül utána a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nyugalmazott igazgatója Molnár György tartott bemutatást a kenderipar stratégiai összefüggéseiről és jövőképéről. Molnár György volt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről, aki a "Kenderben a Jövő" projekt indulásának útját egyengette.

A következő előadó Vincze János, a Gereben Tanya gazdálkodója, aki évek óta termeszt, hasznosít és oktat is a kenderről. János sokrétűen használja az ipari kendert a tanya körül és ezt a tudást osztotta meg a szakmai rendezvény résztvevőivel. 

Végül Pásztor Zsolt, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet volt munkatársa tartott előadást, a kenderipar újdonságairól, lehetőségeiről. Zsolt közel 10 éve foglalkozik az ipari kender különböző hasznosítási módjaival, számos sikeres projektben vett már részt, ezért naprakész tudással rendelkezik a kenderipar fejlődéséről, alakulásáról. Ezt a tudást osztotta meg a szakmai program résztvevőivel.