ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Aktuális hírek

Aktuális hírek

Kassai varroda átadó rendezvény

  • 2022. 06. 15.

Ünnepélyes keretek között adtuk át Kassán azt a varrodát, amely a Kenderben a jövő című, területi akcióterv első beruházásaként jöhetett létre.
Tovább olvasom

Az oktatási projekt eredményei

  • 2022. 01. 31.

A kendertermesztés és feldolgozás szinte teljes vertikumát felölelő képzési program és tananyagfejlesztés valósult meg a FUTURE IN HEMP – KNOW-HOW projekt keretében.
Tovább olvasom

Műhelymunka Géberjénben

  • 2021. 11. 18.

2021. november 10-én került sor „A jövő a múltra épül. Az ipari kender feldolgozásán alapuló, határon átnyúló gazdasági fejlődés” című területi akcióterv második szakmai találkozójára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében a projektpartnerek és a Széchenyi Programiroda Közös Titkárságának munkatársainak részvételével. A találkozó Géberjénben, a területi akcióterv egyik beruházásának helyszínén volt, melyen a résztvevő partnerek beszámoltak az eddig elért eredményeikről.
Tovább olvasom

Projektindító rendezvény Karoson

  • 2021. 09. 17.

Projektindító rendezvényt tartottak a Kenderben a jövő című akcióterv keretében szeptember 15-én, Karoson. Az alprojekt eredményeként Karos községben ipari kender feldolgozására alkalmas üzemcsarnok létesül, amelyben az ipari kendert feldolgozó gépsor kerül elhelyezésre, ilyen módon teremtve munkalehetőséget és piacképes áru előállításának lehetőségét a helyiek számára.
Tovább olvasom

Képzési programok fejlesztése

  • 2021. 07. 02.

A Feldolgozóipari, foglalkoztatási tudásmegosztási program keretében 2021. június 23-án műhelymunkára került sor, ahol az ipari kender feldolgozására irányuló szakképzési programok kialakítása volt a cél.
Tovább olvasom

A jövő a múltra épül

  • 2021. 05. 11.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet koordinálásával elindult a határokon átnyúló, a Kárpát-medencei ipari kendergazdaság újjáépítését szolgáló „A jövő a múltra épül. Az ipari kender feldolgozásán alapuló, határon átnyúló gazdasági fejlődés (FUTURE IN HEMP)” fejlesztési projekt.
Tovább olvasom